Aanbod

Hatha yoga

Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet werkwoord Yuj, wat juk, in evenwicht brengen of verbinden betekent.
Yoga is het in evenwicht brengen of verbinden van lichaam en geest. Hatha yoga komt van de woorden Ha (wat zon betekent) en Tha (wat maan betekent) en verwijst naar de tegenstellingen maar ook naar de verbinding tussen beiden.

Tijdens de Hatha yogalessen worden actieve en passieve houdingen afgewisseld wat de balans tussen lichaam en geest bevordert. Hierdoor ontstaat meer bewustzijn op lichaam en geest, denken en voelen, inspanning en ontspanning. De adem speelt hierbij een belangrijke rol. De les bestaat uit staande, zittende en liggende yogahoudingen. Ook doen we meditatie- en ademoefeningen. De les wordt afgesloten met een eindontspanningsoefening.

Door de yogalessen kom je bewuster en evenwichtiger in je leven te staan. Er wordt geoefend zonder prestatiedrang, maar vanuit het eigen bewustzijn, met respect voor je lichaam.

 

Saswitha yoga

Saswitha hatha yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid tussen lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding tussen beide vormt. Je leert op het ritme van je adem de bewegingen uit te voeren en je op die adem te blijven concentreren in een verstilde yogahouding. Met het verstillen van de beweging worden door concentratie op de adem ook je gedachten (het denken) stiller. 
Er ontstaat ruimte voor jezelf.

Wie / Wanneer

Maandag

08.30 – 09.30 uur
Met Lilian Bensdorp-Krijnen

19.00 – 20.15 uur
Met Imca Meijer

20.35 – 21.50 uur
Met Imca Meijer

Dinsdag

19.00 – 20.15 uur
Met Lilian Bensdorp-Krijnen

20.35 – 21.50 uur
Met Lilian Bensdorp-Krijnen

Woensdag

08.30 – 09.30 en 09.45 – 10.45 uur
Met Lilian Bensdorp-Krijnen

Donderdag

19.00 – 20.15 uur
Met Imca Meijer

20.35 – 21.50 uur
Met Imca Meijer

Vrijdag

08.30 – 09.30 en 09.45 – 10.45 uur
Met Lilian Bensdorp-Krijnen

Yin yoga

Yin yoga is een passieve yogastijl waarbij de houdingen langer aangehouden worden (tussen 3-5 minuten). De houdingen werken op het bindweefsel en niet alleen op de spieren. Energie gaat weer stromen en blokkades van allerlei niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal) kunnen door middel van yin yoga worden opgelost. Het zijn zittende en liggende houdingen waarbij je goed de tijd kunt nemen om je eigen grenzen te verkennen en verleggen. Je leert het lichaam goed kennen en bent je meer bewust van het denken. Het is een relatief rustige yogavorm wat weer balans brengt in het drukke leven van alledag.
Wie / Wanneer

Vrijdag

11.00 – 12.15 uur
Met Lilian Bensdorp-Krijnen

Yoga Nidra

Yoga nidra betekent slaap met een spoor van gewaarzijn. Het is een geestestoestand tussen waken en dromen. Je lichaam is ontspannen en de geest is wakker en alert. Wanneer je yoga nidra beoefent, open je de diepere lagen van de geest.

Een yoga nidra les bestaat uit Hatha yoga houdingen en een extra lange eindontspanning die volledig wordt ingesproken. Het is een cadeautje voor jezelf en na de yoga nidra voel je je weer opgeladen en energiek. Het werkt ontspannend, verstillend en vitaliseert.

De Yoga nidra lessen worden eenmaal per maand aangeboden. De les is van 19.00 – 20.30 uur. Investering voor de les is 11,50 euro. Kijk in de agenda voor de data.

Wie / Wanneer

Maandelijks op vrijdag

van 19.00 – 20.30 uur
Met Lilian Bensdorp-Krijnen

25 september

20 november

22 januari 2021

19 maart

28 mei

Inschrijven via de Agenda

Hatha flow yoga

De Hatha flow yoga is een iets actievere yogavorm waarbij je in een flow komt gedurende de yogales. De lessen combineren een overgang van rustige naar actievere houdingen. Door ademhalings-oefeningen, korte meditatie-oefeningen en een fijne flow gedurende de les kom je in verbinding met je ademhaling, lichaam en geest. Zodat er als vanzelf een moment van ontspanning ontstaat en je even uit je hoofd komt.
Wie / Wanneer

Woensdag

19.00 – 20.15 uur
Met Judith Jägers

20.30 – 21.45 uur
Met Judith Jägers

Yoga voor ouderen

De Yoga voor ouderen lessen zijn yogalessen met een iets rustiger tempo dan de yogalessen voor volwassenen. In deze lichte yogales ligt de nadruk op het soepel houden van gewrichten en het in balans brengen van lichaam en geest. Staande, zittende en liggende yogahoudingen worden afgewisseld met adem- en meditatie oefeningen. De les start met een serie om de gewrichten los te maken en eindigt met een ontspanningsoefening.
Wie / Wanneer

Maandag

11.00 – 12.00 uur
Met Lilian Bensdorp-Krijnen

Mindfulness Yoga

Mindfulness Yoga is een vorm van Hatha Yoga waarbij verschillende vormen van meditatie geïntegreerd worden in de yogales. Deze meditatieve vorm vergroot het waarnemend vermogen. Door stil te staan bij wat er ‘nu’ is, daarmee te oefenen en erin betrokken te zijn, word je rustiger in je hoofd en leer je beter met dagelijkse uitdagingen om te gaan.
Wie / Wanneer

 

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een fijne manier om je lichaam fit en sterk te houden tijdens je zwangerschap. Er verandert in deze periode veel, zowel in je lichaam als in je mind. In de lessen doen we oefeningen die veilig zijn voor jou en de baby, besteden we aandacht aan ademhalingsoefeningen en zorgen we voor voldoende ontspanning. Het is fijn als je fit je bevalling ingaat en de ademhalings- en ontspanningsoefeningen kan je tijdens en tussen de weeën inzetten. De les is ook informatief en een goede voorbereiding op de bevalling. Elke les zullen we een onderwerp rondom de zwangerschap of de bevalling bespreken en ideeën met elkaar uitwisselen. Zo ontvang je tips en ideeën van de docent en van elkaar.

Naast dat het lichamelijk veel voordelen heeft om zwangerschapsyoga te doen, is het ook gezellig om samen met andere zwangere vrouwen uit de omgeving in contact te komen en deze bijzondere periode met elkaar te delen. Zwangerschapsyoga is de perfecte combinatie tussen beweging, ontspanning en een goede voorbereiding!

Wie / Wanneer

 

Privé yoga

Het is mogelijk om privé yogalessen te volgen, speciaal afgestemd op jouw wensen en behoeften. Deze lessen zijn geschikt voor mensen die geen groepslessen willen volgen, geen tijd hebben om de reguliere lessen te bezoeken of andere redenen hebben om individueel begeleid te worden. Je kunt alleen deze privé lessen volgen, maar ook samen met je partner of vriendengroepje (maximaal 4 personen).

Mocht je hier belangstelling voor hebben, neem dan contact op met Lilian Bensdorp-Krijnen.

Schrijf je in voor een les

In het lesrooster vind je per dag welke lessen er worden gegeven bij de Appelbloesem.